Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не харесвам в алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И каква е разликата за маркучлетата - не вършат ли работа като сложиш термостата от Рено?
    До колкото виждам от картинките,оригиналният термостат затапва точно тръбата, която отива към маркуча в който се набива термостата от Рено, така че не би трябвало да има разлика. Не съм монтьор или специалист така, че ако според теб има разлика ще е добре да споделиш.
    До сега не съм видял jtd, което няма проблем с термостата, така че като ми кажат "завода го е измислил" и нямам думи.
    п.п.това с термостата от Рено не се прави само в България.
    '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
    EGR off, cat off, remap, BMC inbox

Comment

• Ела да ти покажа, 30 хил. и никакъв проблем. Държи си температурата и в града и извън града дори и при 200 км/ч.

Аз прикрючвам темата за тоя термостат. За мен това не правилното решение но всеки има право да вземе решение как да стопанисва автомобила си.

Comment

• Я тези с термостати от Рено 5 да пробват този за трактор Беларус може и той сигурно да влезе в маркуча.Дори и цената може и да е изгодна!Независимо,че отваря на 86 градуса а този от Реното на 87
        Attached Files
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
        sigpic

Comment

• Ето какво не харесвам още в тая кола, индикатора за дълги е отвратителен. Пътуванията към Разград и към морето обикновенно са ми нощем. На следващия ден обикновенно до обяд пред мен стой синьо петно.
          Обмислям вариант за някаква бленда или пъдмяна на крушката, някой да е правил нещо подобно?

Comment

• Шофьорската седалка...след три години все още не мога да определя правилното положение в което да я оставя така,че да ми е най удобно
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
            sigpic

Comment

• S_BANKOV кажи каква е бирата с маркучлетата, защо да не работят с термостата в маркуча?

Жив и здрав още 300хил да караш с тоя термостат.
              Но моя опит е - стило(115), което като го купих беше с прецакан термостат, на баща ми 156цата(105) - прецакан термостат, моята 156ца - познай...
              На стилото сложих Берн за 150лв и минах 70-80хил с него за 4г.
              Баща ми сложи Берн преди 3-4 месеца, а преди това кара 8г с прецакан.
              На моята 156ца сложих от Рено 5, защото имаше много други неща за оправяне и парите не стигаха за Берн. За сега виждам разлика от Берна, но времето ще покаже.
              '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
              EGR off, cat off, remap, BMC inbox

Comment

• Първоначално публикувано от che_ Покажи съобщение
                И каква е разликата за маркучлетата - не вършат ли работа като сложиш термостата от Рено?
                До колкото виждам от картинките,оригиналният термостат затапва точно тръбата, която отива към маркуча в който се набива термостата от Рено, така че не би трябвало да има разлика. Не съм монтьор или специалист така, че ако според теб има разлика ще е добре да споделиш.
                До сега не съм видял jtd, което няма проблем с термостата, така че като ми кажат "завода го е измислил" и нямам думи.
                п.п.това с термостата от Рено не се прави само в България.
                Правилно виждаш.Просто са използвали корпуса на термостата ,както да сложат датчика там , така и да хванат вода за парното и тн.Термостата затваря единствено маркуча към радиатора.

---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 19:47 ----------

Първоначално публикувано от che_ Покажи съобщение
                S_BANKOV кажи каква е бирата с маркучлетата, защо да не работят с термостата в маркуча?

Жив и здрав още 300хил да караш с тоя термостат.
                Но моя опит е - стило(115), което като го купих беше с прецакан термостат, на баща ми 156цата(105) - прецакан термостат, моята 156ца - познай...
                На стилото сложих Берн за 150лв и минах 70-80хил с него за 4г.
                Баща ми сложи Берн преди 3-4 месеца, а преди това кара 8г с прецакан.
                На моята 156ца сложих от Рено 5, защото имаше много други неща за оправяне и парите не стигаха за Берн. За сега виждам разлика от Берна, но времето ще покаже.
                Няма Бира ,само водЪ
                Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                  Шофьорската седалка...след три години все още не мога да определя правилното положение в което да я оставя така,че да ми е най удобно
                  Има го тоя момент,ако си над 180см
                  Постоянно се чудех къде да си сложа левия лакът...нещо ми теснееше,НО много си я харесвах....имам ли възможност със сигурност ще си взема пак,но за втора кола,за фънче.
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Скърцат пластмаси, в студеното време. Понякога, повече от носачите. Но това се преживява. Колата седи страхотно на пътя и атакува завойте много добре.

Comment

• Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
                      Скърцат пластмаси, в студеното време. Понякога, повече от носачите. Но това се преживява. Колата седи страхотно на пътя и атакува завойте много добре.
                      +1 Много точно го каза..еми само чакаме снега да понатрупа и да почваме надиграването с немските "канчета"
                      THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                      http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

• На 156цата не скърцат пластмасите, но скърцат стъклата в гумените си рамки...
                        Мисля да ги намажа гумите с течен парафин да видим дали ще "замълчат" .
                        156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от S_BANKOV Покажи съобщение
                          Ето какво не харесвам още в тая кола, индикатора за дълги е отвратителен. Пътуванията към Разград и към морето обикновенно са ми нощем. На следващия ден обикновенно до обяд пред мен стой синьо петно.
                          Обмислям вариант за някаква бленда или пъдмяна на крушката, някой да е правил нещо подобно?
                          И на 159 е така аз закривам индикатора с ръка докато карам Най-тъпото нещо на 147 са жабките, които се трошат като халва и ги няма никъде
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• На моята го няма копчето, дето се отваря, много долно. С пръст присягам отдолу да издърпам тая гад и после пръста боли Но пък и за какво я ползвам жабката, само документите на колата са там, при проверка освен да ги вадя, друго нямам там.
                            Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Working...
                            X